De CURSUS   loopt het hele jaar door, óók in schoolvakanties.
Begin wanneer je wilt.


De yogacursus is doorlopend.  Het hele jaar zijn er lessen,  óók in de zomer,  en soms ook op officiële feestdagen.  Je kunt beginnen wanneer je wilt.  Neem wel eerst  CONTACT  op.

Eventuele lesuitval (zeldzaam!) wordt steeds zo tijdig mogelijk bekend gemaakt : via e-mail  en via deze website onder  NIEUWS.

De groepsgrootte varieert meestal van 3 tot max. 8 personen.  Dus kleinschalig en persoonlijk. Cursisten die (vrij) vaak komen hebben in principe een vaste plek. Als zij een keer niet kunnen komen, melden zij zich af.  Omgekeerd, mensen die niet zo vaak kunnen / willen komen, hebben géén vaste plek en moeten zich juist per keer vooraf aanmelden.
Zie voor details hierover (en voor de mogelijke abonnementen) de pagina  BETALING
Zie  PRAKTISCH voor de aanvangstijden e.d.   

In principe zijn de oefeningen voor iedereen geschikt (bij twijfel, bel even vóór je eerste les). Je kunt ze namelijk vrijwel altijd aanpassen en precies doen wat jij kan. Je hoeft nooit iets te doen wat je niet wilt.  Het gaat niet om prestatie, maar om acceptatie. Om aandacht zonder oordeel. Om het leren kennen en respecteren van je grenzen bij de oefeningen. Daardoor word je óók in het dagelijks leven zelf-accepterender en zelfbewuster, en krijg je eerder in de gaten of een situatie goed voor je is, of niet.  De aandacht bij de oefeningen èn bij de adem is het belangrijkst.  En dat werkt zowel fysiek als mentaal heel positief.

We doen Hatha yoga, op een heel meditatieve (mindful) manier : rustig en verstild.
In de lessen zijn ook aspecten herkenbaar van Chakra-yoga, Advaita-yoga en Zen.
Na de oefeningen is er een meditatieve ontspanning.  

De lessen zijn nooit hetzelfde. Ze ontstaan ter plekke, afhankelijk van de groep en de situatie van dat moment.

Tijdens het laatste deel van de les  kun je vragen stellen en ervaringen delen.  Of stil zijn .....    

Zie ook de vorige pagina  DE YOGA.