De CURSUS   loopt het hele jaar door, óók in schoolvakanties.
Begin wanneer je wilt.


Het hele jaar door zijn er lessen, óók in alle schoolvakanties en in de hele zomer. En op officiële feestdagen, behalve 1e Kerstdag en Oudjaarsavond.

Eventuele lesuitval (zeldzaam!) wordt steeds zo tijdig mogelijk bekend gemaakt : via e-mail aan de huidige cursisten en via deze website onder  NIEUWS.

De cursus is doorlopend. Begin wanneer je wilt. Tussentijds instappen is geen probleem.  Er is géén afgerond programma, en er wordt géén onderscheid gemaakt tussen 'beginners' of 'gevorderden'. In principe kan bijna iedereen meedoen naar eigen kunnen. Twijfel je daarover, bel me gerust voor overleg.

Maximaal 9 cursisten per les (meestal minder), dus kleinschalig en persoonlijk.
Zie  voor de mogelijke abonnementen de pagina  BETALING
Zie  PRAKTISCH voor de aanvangstijden, locatie e.d.   

In principe zijn de oefeningen voor iedereen geschikt (bij twijfel, bel even vóór je eerste les). Je kunt ze namelijk vrijwel altijd aanpassen en precies doen wat jij kan. Je hoeft nooit iets te doen wat je niet wilt.  Het gaat niet om prestatie, maar om acceptatie. Om aandacht zonder oordeel. Om het leren kennen en respecteren van je grenzen bij de oefeningen. Daardoor word je óók in het dagelijks leven zelf-accepterender en zelfbewuster, en krijg je eerder in de gaten of een situatie goed voor je is, of niet.  De aandacht bij de oefeningen èn bij de adem is het belangrijkst.  En dat werkt zowel fysiek als mentaal heel positief.

We doen Hatha yoga, op een heel meditatieve (mindful) manier : rustig en verstild.
In de lessen zijn ook aspecten herkenbaar van Chakra-yoga, Advaita-yoga en Zen.
Na de oefeningen is er een meditatieve ontspanning.  

De lessen zijn nooit hetzelfde. Ze ontstaan ter plekke, afhankelijk van de groep en de situatie van dat moment.

Tijdens het laatste deel van de les kun je vragen stellen en ervaringen delen. Of stil zijn. 

Zie ook de vorige pagina  DE YOGA.